na vrh

Špela Močnik in modna zgodba ‘Preprosto Jaz’

Začelo se je s telefonskim klicem. Špela Močnik, priljubljen televizijski obraz in radijski glas, se je odzvala tako, kot bi od nje pričakovali. Super prijazno, mega simpatično. Tri minute pogovora in bilo je jasno, da je tudi na drugi strani “žice” lepotna navdušenka in modna entuzijastka. Ujeli sva se med klepetanjem o stilu, ugotovili, da obe obožujeva barve ter se nasmejali skupnemu spoznanju. Najino vizijo o stylingu za modno snemanje je namreč navdahnila enaka fotografija. Je to naključje? 

Inspiracija, torej imidž, ki služi za navdih pri kreativnem ustvarjanju je ključna. S Špelo sva se zapičili v fotografijo iz mojega Instagram profila, kjer poziram v energični, spektakularno damski (in ultra šik) rdeči obleki na preklop. “To sem jaz!”, je razglasila, k čimer sem dodala le še pritrdilni: “Ja, ja!”. Potem, nekaj dni kasneje se je na moji strani zgodil preobrat. Razmislek, ki te privede do spoznanja, med kreativci znanega kot: začrtan-koncept-je-dolgčasen me je spravil k odločitvi, da bom spremenila načrt. Namreč. Zakaj bi Špelo oblekla v barve, če jih tako ali tako nosi ves čas?

Špela Močnik styling

Črna, po drugi strani, pa v meni tokrat ni zbudila nič navdihujočega. Sloves večne črnine trenutno rahlo izgublja na pomenu. Zdaj v ospredje stopajo tako imenovane inteligentne barve, kar so v resnici precej nedefinirani odtenki peska, kamenja, zemlje, žgane gline in zamolklo rožnate. Vse to pa se umika od tipične predstave o nerafiniranem, naravnem izgledu. Moderni minimalizem (trend, ki zastopa prav to barvno lestvico) tem odtenkom dodaja drago izgledujoči finiš. 

Izbor oblačil

Barvna lestvica je bila tako postavljena, koncept določen. Špela bo v tokratni zgodbi nastopila kot moderna dama. Odeta v šik modne kose pa bo prikazala prefinjen preplet elegantnih in skrajno nosljivih, kaj nosljivih – športnih oblačil. Tudi to je način kako jeseni na polno zakorakati po lastni, vsakodnevni modni pisti (recimo ji raje kar Življenje).     

Špela Močnik styling

Izbrala sem oblačila, ki izstopajo po svojih prečišenih linijah, so udobna, obenem pa krojena tako, da izžarevajo nekaj gosposkega. Velik poudarek sem namenila hlačam in to tistim, ki segajo malenkost nad gležnji. Obe s Špelo sva ugotovili, da prav take ustvarijo nadvse očarljivo silhueto in se izvrstno obnesejo tako z visokimi petami kot tudi supergami. 

Ko smo že ravno pri supergah. Jeseni bomo nosile take z odebeljenim podplatom, kromiranimi dodatki, monokromatskimi vzorci ter logotipi. Delovale bodo luksuzno in nič kaj ‘supergasto’. Nič čudnega torej, da se bodo najpogosteje znašle v družbi finih volnenih plaščev (pomislimo na klasičen kamelhar!), damskih klobukov (ga že imate?) in salonskih puloverjev iz moherja. Špela Močnik, ki je zaupala tudi, da je prav ta videz tisti, ki bi ga rada jeseni osvojila in podaljšala še skozi zimo. 

Špela Močnik klobuk

Želiš ‘Špela Močnik look’ ustvariti tudi sama?

1. Iz svoje omare izberi oblačila v naravnih, nevtralnih odtenkih ter poglej katere barva prevladuje. Ko boš kupovala nove, jesenske kose, naj se lepo ujamejo prav s slednjo. Ta stil temelji na sorodnih barvnih odtenkih in odklanja kontraste.

Ujemajoči se zgornji in spodnji deli so imeniten način kako v garderobo vnesti nekaj modernosti. Če se boš tako oblečena počutila kot, da nosiš spalni komplet, stajlingu dodaj usnjen pas in izstopajoč kos kovinskega, bleščečega nakita.

Visoke pete so vedno v trendu, letos pa jim družbo delajo superge. Če se v tvoji omari že nahajajo lepi salonarji, potem raje investiraj v trendovske superge z odebeljenim podplatom. Te naj bodo v zamolklih, monokromatskih ali prefinjeno rjavih odtenkih. Ne boš jih želela sezuti.

Četudi bo tvoj stajling sila udoben in sproščen, ga vedno lahko po damsko oplemenitiš. izberi širok šal ter ga ovij okoli ramen. Nadeni si fine usnjene rokavice in izberi elegatno, damsko torbico. To bo celoten izgled takoj povzdignilo na višji nivo. 

Vse je v slojih. Čez majico obleci taliran suknjič, čezenj pa povesi plašč. Na sceno počasi prihaja kombinacija obleke in hlač, ki prav tako temelji na plastenju. Hladneje kot bo, bolj boš uživala v dodajanju slojev in ustvarjanju videza, ki ga imenujemo tudi ‘Novi minimalizem’. 

Modno zgodbo z naslovom “Preprosto jaz” je fotografirala Jana Urbas, v celoti pa si jo lahko ogledate v najnovejši številki revije LifeStyle Magazin, ki je na voljo v trgovskem centru Ljubljana-Rudnik.  

Nika Ambrožič Urbas

Nika Ambrožič Urbas

 

Instagram
  • Sprayground nahrbtniki za odštekane! 🌈
.
.
#supernovaljubljana #supernova #theathletesfoot #taf #sprayground #streetwear #styleinspo
  • Všečkaj, če bi nosila novo ZOE kolekcijo Untamed. 🌴
.
.
#supernovaljubljana #supernova #polleosport #newin #newcollection #sport #trends #style #zoe #untamed #spring #summer #untamedcollection #zoeuntamed #sportoutfit
  • Liscina pomladna eleganca. 🌷
.
.
#supernovaljubljana #lisca #liscalingerie #lingerie #beautiful #elegant #beauty #feelspecial #details #flowers #spring #women #romantic #liscafashion #shopping #mall #love
  • V The Body Shop sta prispeli najbolj osvežilni poletni kolekciji! 🥒 Cool Cucumber z vonjem po kumarah in mentolu prijetno hladi, 🍋 Zesty Lemon z vonjem po sočnih limonah pa krasno osveži.
.
.
#supernovaljubljana #supernova #thebodyshop #thebodyshopslovenija #summer #summercollection #newin #beauty #fresh #cool #cucumber #lemon #zestylemon #coolcucumber
  • GIVEAWAY | @manipedispa_supernova ti podarja trajno gelish lakiranje nohtov! 💅

V nagradni igri sodeluješ tako, da v komentar zapišeš prijateljico, ki si želi lepih in urejenih nohtov.

Žrebamo v petek, 22. 5. 2020. Srečno! 😊

Veseli bomo, če boste sledili naši Instagram strani in sodelovali tudi v prihajajočih nagradnih igrah. 😉
.
.
#supernovaljubljana #supernova #manipedispa #giveaway #nagradnaigra #prizegame #gelish #win
  • Naj vam otroški Disney junaki polepšajo dan s svojimi prikupnimi izrazi in zabavnimi detajli. 😍
.
.
#supernovaljubljana #supernova #pandora #disney #jewellery #charms #bracelet #style #details

Sledite nam!

E-novice
Show Buttons
Hide Buttons