na vrh

Lepotni Posegi: Tabu Ali Trend?

Potreba po lepem in privlačnem videzu je stara kot človeštvo. V času družbenih omrežij, popularne kulture in dostopnosti različnih lepotnih posegov pa je ta potreba še bolj izrazita. Če se odločate za lepotne posege, dobro premislite. Trendi, kaj je lepo, se menjujejo hitreje kot letni časi, lepotni posegi pa lahko ostanejo za vedno.

Kako se je vse začelo?

Čeprav o lepotnih posegih v človeško telo govorijo že zapisi iz Indije in starega Rima, pa se je razmah sodobne estetske kiruirgije začel po prvi svetovni vojni kot pomoč ranjenim vojakom pri popravljanju brazgotin. Po drugi svetovni vojni so z dvigom življenjskega standarda, ženske neodvisnosti in pojavom popularne kulture tabuji o lepotnih posegih postajali vedno bolj sprejemljivi. Estetska kirurgija tako ni več samo veja medicine, ki posamezniku pomaga pri odpravljanju estetskih zdravstvenih težav. Dandanes se na leto opravi več kot 21 milijonov lepotnih posegov.

Lepotna operacija ali neinvazivni estetski poseg?

Pri pomlajevanju in oblikovanju telesa je potrebno ločiti invazivne in neinvazivne posege. Pri invazivnih oz. lepotni kirurgiji gre za kirurški poseg, ki je agresivnejši za telo, doba okrevanja je daljša. Sem spadajo popravljanje prsi, liposukcija, facelifting … Pod neinvazivne posege pa spadajo lepotni tretmaji, ki so minimalno invazivni, zanje ni potrebna operacijska soba in skalpel, posegi so kratki, okrevanje pa skoraj takojšnje. Ko je pred nekaj leti resničnostna zvezdnica Kyle Jenner priznala, da uporablja polnila, so tudi pri nas ženske ponorele za tem lepotnim trendom.

Neinvazivni estetski posegi

Trend v svetu, tabu v Sloveniji

Če je obisk plastičnega kirurga v zahodnih državah že dobil pomen statusnega simbola, pa smo v Sloveniji še vedno konservativni pri pogovorih o lepotnih popravkih. Slovenke se največkat odločajo za posege na dojkah, popravkih na obrazu, korekcijo nosu in liposukcijo, ki se velikokrat niti prav ne opazijo. Slovenci pa se največkrat odločajo za popravke prsi, črpanje maščobe in popravljanje prirojenih »napak«, na primer štrlečih ušes. Da, tudi moški se v zadnjem času vedno več odločajo za lepotne popravke, po ocenah bi naj predstavljali kar 20% slovenskega trga.

Lepotni posegi trend ali tabu

Do lepega videza in dobrega počutja brez lepotnih posegov

Stremljenje k lepemu in privlačnemu videzu je del človeške narave. Ob vsakodnevnem spremljanju popolnih ljudi iz družbenih omrežjih vsak zlahka na sebi najde eno stvar, katero bi ob takoj popravil. Vendar pa za trenutne trende niso potrebni trajni posegi. Večje ustnice lahko dosežete s pravilnim ličenjem. Gubice lahko omilite z uporabo negovalnih krem. Prsi lahko dvignete s pravim modrcem. Odvečne kilograme odpravite s športom in gibanjem. Ključ do sreče in lepote ne leži v zunanjem videzu, temveč v zadovoljstvu s samim sabo. V kolikor pa znate svoje lepotne pomanjkljivosti obrniti v svoj prid, pa ste zmagali.

Negovalne kreme in olja na zgornji sliki so iz trgovine The Body Shop, ličila Smashbox so iz drogerije Muller, športna oblačila in top pa iz trgovine Intersport. Vse trgovine najdete v nakupovalnem centru Supernova na Rudniku v Ljubljani.

Avatar

Adrijana Korez

 

Instagram
  • Sprayground nahrbtniki za odštekane! 🌈
.
.
#supernovaljubljana #supernova #theathletesfoot #taf #sprayground #streetwear #styleinspo
  • Všečkaj, če bi nosila novo ZOE kolekcijo Untamed. 🌴
.
.
#supernovaljubljana #supernova #polleosport #newin #newcollection #sport #trends #style #zoe #untamed #spring #summer #untamedcollection #zoeuntamed #sportoutfit
  • Liscina pomladna eleganca. 🌷
.
.
#supernovaljubljana #lisca #liscalingerie #lingerie #beautiful #elegant #beauty #feelspecial #details #flowers #spring #women #romantic #liscafashion #shopping #mall #love
  • V The Body Shop sta prispeli najbolj osvežilni poletni kolekciji! 🥒 Cool Cucumber z vonjem po kumarah in mentolu prijetno hladi, 🍋 Zesty Lemon z vonjem po sočnih limonah pa krasno osveži.
.
.
#supernovaljubljana #supernova #thebodyshop #thebodyshopslovenija #summer #summercollection #newin #beauty #fresh #cool #cucumber #lemon #zestylemon #coolcucumber
  • GIVEAWAY | @manipedispa_supernova ti podarja trajno gelish lakiranje nohtov! 💅

V nagradni igri sodeluješ tako, da v komentar zapišeš prijateljico, ki si želi lepih in urejenih nohtov.

Žrebamo v petek, 22. 5. 2020. Srečno! 😊

Veseli bomo, če boste sledili naši Instagram strani in sodelovali tudi v prihajajočih nagradnih igrah. 😉
.
.
#supernovaljubljana #supernova #manipedispa #giveaway #nagradnaigra #prizegame #gelish #win
  • Naj vam otroški Disney junaki polepšajo dan s svojimi prikupnimi izrazi in zabavnimi detajli. 😍
.
.
#supernovaljubljana #supernova #pandora #disney #jewellery #charms #bracelet #style #details

Sledite nam!

E-novice
Show Buttons
Hide Buttons