na vrh

7 Pravil Za Učinkovito Pospravljanje

Se vam zdi, da bi lahko potegnili vzporednico med vašim razmetanim stanovanjem in raztresenim življenjem? Postavite ga v red tako, da začnete pri pospravljanju omare in stanovanja. Rešite se stvari, ki jih ne potrebujete in ohranite tiste, ki jih imate radi. Bistvo pospravljanja namreč ni v tem, kaj boste vrgli stran, temveč v tem, kaj boste ohranili v omari. Pri tem pa naj vam pomagajo spodnji nasveti mojstrice pospravljanja Marie Kondo.

1. Pospravljanje blagovnih znamk

Najpogosteje so to kozmetični izdelki, mila ali detergenti iz katerih se jasno vidi blagovna znamka. Veliko takšnih izdelkov na kupu lahko daje vtis nasičenosti in izpostavljenost blagovnim znamka tudi takrat, ko si vzamete čas samo zase, recimo pri jutranji negi ali kopanju. Uporabite nevtralne posodice za milo ali detergent, ki ga ne samo, da bodo v vašem stanovanju delovale pomirjujoče, tudi vizualno bodo dajale vtis čistosti, urejenosti in elegance.

Blagovne znamke

2. Zlaganje in pospravljanje oblačil

S pravilnim in učinkovitim zlaganjem oblačil lahko pridobite veliko prostora v vaši omari. S klasičnim zlaganjem oblačil ena na drugo bodo oblačila na dnu pozabljena, nenošena in zmečkana. Namesto tega Marie Kondo za pospravljanje oblačil v predalnike predlaga, da jih zložite v manjše kvadrate, ki jih postavite navpično. Pri zlaganju hlač pa te preložite na polovico ter zrolajte v rolico in postavite v predalnik ali omaro. Na tak način lahko zapolnite omaro z večimi oblačili, ta ne bodo zmečkana, še manj pa pozabljena na dnu kupa.

Zlaganje oblačil

3. ‘Pospravljanje’ stvari na podstrešje staršev

Ste tudi vi eni izmed tistih, ki živijo v stanovanju, starši pa imajo hišo s praznim podstrešjem ali kletjo, kjer bi lahko shranili vse stvari, ki jih ne potrebujete oz. dobite v vaše stanovanje? Ne prelagajte vaše krame na starše! Če takšnih stvari ne želite v svojem stanovanju in jih ne vidite v svojem življenju tudi v prihodnosti, jih podarite ali zmečite stran. To lahko vzamete tudi kot test za vaše življenje, da se znebite stvari, ki jih ne potrebujete.

Pospravljanje

4. Več prostora ni vedno rešitev

Menite, da za vaša oblačila ni dovolj prostora in potrebujete novo omaro ali predalnik? Preden se odločite za nakup, predlagamo dve rešitvi. Prvič, znebite se vseh oblačil, ki jih niste nosili že nekaj časa in jih tudi v prihodnje ne boste. In drugič, preostala oblačila poskusite zložiti po principu, kot smo pisali v drugi točki. Šele nato boste videli, če res potrebujete novo omaro.

Omara

5. Znebite se neuporabnih daril in ostale krame

Vsak je že kdaj v življenju dobil kakšno darilo, za katerega nima pojma, kam v stanovanju naj ga postavi ali še slabše, kako ga uporabiti. Marie Kondo pravi, da je »namen darila ‘prejeti’, kar pomeni, da niso ‘stvari’, ampak sredstvo za prenašanje čustev drugih«. Če na pobožni kipec, ki vam ga je prinesla poduhovljena babica iz romanja ali kup spominkov, ki vam jih je podarila daljna teta, pogledate iz te perspektive, hitro vidite, za katere stvari ni prostora v vašem stanovanju.

Pospravljanje spominkov

6. Nepotrebni vzorčki in testerji

Ali ste eden izmed tistih ljudi, ki v hotelih jemljejo milo in šampone? Vam poskoči srce, ko ob nakupu kozmetike zraven dobite milijon testerjev, ob tem pa si rečete, da vam bodo prišli prav za naslednje potovanje? Razen če res veliko potujete, verjemite, preden boste šli na naslednje potovanje, boste ali pozabili na testerje ali jim bo potekel rok. Do takrat pa se bodo stekleničke in vrečke le potikale po vaši kopalnici.

Vzorčki in testerji

7. Znebite se oblačil, ki jih niste oblekli že več kot eno leto

Pospravljanje omare in metanje stran oblačil je za marsikoga najtežje in najbolj zamudno delo. Postavite si pravilo, da iz omare odstranite vsa oblačila, ki jih niste oblekli zadnje leto. Če v tem času niste niti enkrat pomislili, da bi oblekli tisto majico na dnu kupa, potem prvič, veste, zakaj je na dnu in drugič, je ne boste oblekli tudi v prihodnje. Oblačil pa nikakor ne mecite stran, obstaja veliko možnosti, da oblačila podarite komu, ki jih potrebuje, jih nesete v trgovino z rabljenimi oblačili, trgovina H&M pa vam nudi tudi možnost, da (katerakoli) stara oblačila prinesete k njim in dobite popust.

Pospravljanje oblačil

Vse potrebno, za pospravljanje stanovanja, lahko najdete v trgovinah nakupovalnega centra Supernova na Rudniku v Ljubljani.

Avatar

Adrijana Korez

 

Instagram
  • Sprayground nahrbtniki za odštekane! 🌈
.
.
#supernovaljubljana #supernova #theathletesfoot #taf #sprayground #streetwear #styleinspo
  • Všečkaj, če bi nosila novo ZOE kolekcijo Untamed. 🌴
.
.
#supernovaljubljana #supernova #polleosport #newin #newcollection #sport #trends #style #zoe #untamed #spring #summer #untamedcollection #zoeuntamed #sportoutfit
  • Liscina pomladna eleganca. 🌷
.
.
#supernovaljubljana #lisca #liscalingerie #lingerie #beautiful #elegant #beauty #feelspecial #details #flowers #spring #women #romantic #liscafashion #shopping #mall #love
  • V The Body Shop sta prispeli najbolj osvežilni poletni kolekciji! 🥒 Cool Cucumber z vonjem po kumarah in mentolu prijetno hladi, 🍋 Zesty Lemon z vonjem po sočnih limonah pa krasno osveži.
.
.
#supernovaljubljana #supernova #thebodyshop #thebodyshopslovenija #summer #summercollection #newin #beauty #fresh #cool #cucumber #lemon #zestylemon #coolcucumber
  • GIVEAWAY | @manipedispa_supernova ti podarja trajno gelish lakiranje nohtov! 💅

V nagradni igri sodeluješ tako, da v komentar zapišeš prijateljico, ki si želi lepih in urejenih nohtov.

Žrebamo v petek, 22. 5. 2020. Srečno! 😊

Veseli bomo, če boste sledili naši Instagram strani in sodelovali tudi v prihajajočih nagradnih igrah. 😉
.
.
#supernovaljubljana #supernova #manipedispa #giveaway #nagradnaigra #prizegame #gelish #win
  • Naj vam otroški Disney junaki polepšajo dan s svojimi prikupnimi izrazi in zabavnimi detajli. 😍
.
.
#supernovaljubljana #supernova #pandora #disney #jewellery #charms #bracelet #style #details

Sledite nam!

E-novice
Show Buttons
Hide Buttons