na vrh

Največje Modne Napake

Modne napake, kiksi, zmote. Vsi smo jih že kdaj naredili, morda jih še vedno delamo, zagotovo pa jih bomo še kdaj. Preberite, katere so in kaj se lahko iz njih naučite.

1. Kupovanje vedno istih izdelkov

V človeški naravi je, da neradi gremo iz svoje cone udobja in pri kupovanju oblačil ni nič drugače. Ponavadi kupujemo izdelke, ki so nam všeč in v katerih se počutimo dobro, vse dokler ne opazimo, da imamo v omari kup belih majic in črnih puloverjev s ponavljajočim se krojem. Če imate polno omaro enakih oblačil, je morda čas, da razbijete rutino in kupite kakšen drug odtenek ali kroj. Dovolite si biti drzni in vnesite malce spremembe v svoje življenje.

modne napake kupovanje vedno istih izdelkov

2. Prevelik ali premajhen modrček

Če ste že kdaj opazili žensko s prevelikim ali premajhnim modrcem, potem veste, kako hitro lahko ena napačna številka ali črka pokvari vaš izgled. Če je modrček premajhen, vas bo na hrbtu in pod pazduho preveč stiskal, košarica pa se ne bo prilegala prsim. Če je modrček prevelik, pa bo na oblačilu viden rob košarice, nagajati pa vam znajo ohlapne naramnice. Preden se odpravite po nakupu modrčka, natančno izmerite podprsni obseg in obseg čez najširši del prsi. Merjenje je še posebej pomembno, če ste v zadnjem času izgubile ali pridobile težo.

Spodnje perilo Lisca.

3. Preveč različnih vzorcev

Napačno kombiniranje oblačil z vzorci so najpogostejše modne napake. Pri nošenju oblačil z vzorci velja nekaj nenapisanih pravil, ki jih je dobro upoštevati. Namen oblačil z vzorci je, da pritegnejo pozornost, zato naj bo takšnih kosov oblačil manj (beri: eden). Ostali kosi naj bodo nevtralni, tako z vzorci kot barvami. Izbirajte vzorce, ki so komplementarni med seboj, recimo cvetlični vzorec in črte gresta skupaj, nikakor pa ne gresta skupaj dva različna živalska vzorca.  

modne napake živalski vzorci
Oblačila C&A.

4. Preveč nakita

Pravijo, da je nakit najboljši prijatelj žensk. Če ga boste nase dale preveč, bo vse prej kot to. Tako kot z vzorci, je tudi namen nakita, da pritegne pozornost in če ga je preveč, se njegov namen izgubi. Nikoli ne pokažite vsega nakita, ki ga lastite. Vedno ga kombinirajte z oblačili, upoštevajte pa tudi njihove dizajne in materiale. Na primer, če nosite razkošno ogrlico z velikimi obeski, verjetno ni potrebno uporabiti kričečih visečih uhanov. Ali pa če imate radi prstane, razmislite, kakšni materiali in barve zapestnic se podajo zraven.  

modne napake preveč nakita
Nakit Pandora.

5. Ponošeni čevlji

Vsi imamo v omari ene udobne čevlje, ki bi jih nosili ob vsaki priložnosti, če bi lahko. In s tem ni nič narobe, dokler ti čevlji ne postanejo vidno uničeni ali obrabljeni, v vaših očeh pa so še vedno takšni, kot so bili ob prihodu iz trgovine. V kolikor so čevlji samo umazani, jih lahko rešite s čiščenjem, če so pa vidno obrabljeni, odrgnjeni ali celo strgani, pa je čas, da se od njih poslovite. In takšne modne napake veljajo za vse tipe čevljev, od športnih copatov, balerink, škornjev, salonarjev … Da se vam novi čevlji ne bodo uničili prehitro, pa preberite članek o tem, kako prepoznate kakovostne čevlje.

ponošeni čevlji

Izbrani izdelki na slikah so vam na voljo v prodajalnah v nakupovalnem središču Supernova na Rudniku v Ljubljani.

Avatar

Adrijana Korez

 

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Sledite nam!

E-novice
Show Buttons
Hide Buttons