na vrh

Kako Izbrati Prave Kavbojke?

Kavbojke so nepogrešljiv kos v garderobi vsakega posameznika in verjetno najbolj priljubljen modni kos na svetu. Pa vendar poiskati takšne, ki vam bodo »kot ulite«, ni tako enostavno. Kakšen kroj kavbojk vam najbolj pristaja, je odvisno predvsem od vašega tipa postave.

Prepoznajte svoj tip postave

V osnovi poznamo pet različnih oblik ženske postave: jabolkasto, hruškasto, športno, manekensko in obliko peščene ure. Za jabolkasto postavo je značilen širši zgornji in ožji spodnji del oz. široka ramena, pas in boki. Predstavljajte si postavo igralke Melisse McCarthy. Postava v obliki hruške ima ozka ramena, manjše prsi in ožji pas, vendar široke boke in zadnjico, kot jo ima Jennifer Lopez. Športna postava je fantovska, z ravnimi boki, brez izrazitih oblin ali ženstvenih linij. Takšno postavo ima igralka Cameron Diaz. Za postavo peščene ure so značilna široka ramena in prsi, ozek pas in široki boki. Ponosna promotorka tovrstne postave je Kim Kardashian. Manekenska postava je podobna fantovski, le da pri njej izstopajo dolge in ozke noge.

prepoznajte tip postave
Od leve proti desni: hruškasta, fantovska in manekenska postava, peščena ura in jabolčna postava. Slika: Google.

Prepoznajte različne kavbojke

Nakup kavbojk nikakor ni enostavna zadeva. Poleg različnih krojev je potrebno upoštevati še višino pasu, dolžino hlač, barvo, vzorce, šive, žepe … V skoraj vsaki trgovini z oblačili boste našli pet osnovnih krojev: skinny ali slim, regular, boyfriend, mom’s in flared. Skinny in slim hlače so ozke hlače, ki – kot že samo ime pove – oprimejo noge od pasu do gležnjev, razlika med njimi je v pasu, ki je pri skinny kroju ožji. Boyfriend oz. fantovske kavbojke so ene izmed najbolj udobnih, prepoznate pa jih po širšem kroju in praviloma nizkem pasu. Prav tako širok kroj hlač, vendar z visokim pasom in širšim delom na bokih, predstavlja mom’s jeans oz. mama kavbojke. Regular oz. običajne kavbojke imajo raven kroj in so v nasprotju z ozkimi kroji širše pri gležnjih. Po nekaj letih preporod doživlja tudi flared kroj oz. hlače na zvon.

prepoznajte različne kavbojke
Od leve proti desni: skinny, regular, boyfriend, mom’s in flared kroj. Vse kavbojke so iz H&M.

Kateri kroj pristoji vašemu tipu postave?

Tistim, ki imate hruškast stil postave z ozkim zgornjim delom in širokimi boki, se bosta najbolj podala ozki in ravni kroj kavbojk, če ste nekoliko drzne, pa lahko pomerite tudi kavbojke na zvon. Kar se tiče pasu, priporočamo navaden ali visok pas, medtem ko vam bo nizek pas še bolj poudaril boke.

kateri kroj pristoji tvojemu tipu postave: regular kavbojke
Regular kavbojke za hruškast stil postave, s’Oliver.

Ženskam s postavo peščene ure najbolje pristaja ozek in ravni kroj kavbojk z visokim pasom, ki bo še bolj poudaril vaše boke ter zožal pas. Tako kot tiste s hruškasto postavo se izogibajte nizkemu pasu in preširokim krojem, prav tako izbirajte hlače z manjšimi žepi. Če so ti namreč preveliki, lahko optično povečajo vašo zadnjico.  

kateri kroj pristoji tvojemu tipu postave
Skinny kavbojke za postavo v obliki peščene ure, H&M.

Ženske z jabolkasto postavo imajo široka ramena in prsi, so močnejše okrog trebuha in bokov, medtem ko imajo noge nekoliko ožje. Tej postavi se poleg najbolj univerzalnih ozkih kavbojk poda še ravni, fantovski in mama kroj kavbojk. Tudi pri teh posegajte po višjih pasovih in temnejših odtenkih.   

kateri kroj pristoji tvojemu tipu postave: skinny kavbojke
Skinny kavbojke za jabolkast stil postave, H&M.

Fantovska postava ne slovi po bogatih oblinah, zato jih je potrebno ustvariti s pravimi kroji. Ženskam s to postavo tako pristajajo ozke hlače z nizkim pasom, boyfriend hlače ali mama hlače z visokim pasom. Nizek pas optično razširi boke, prav tako lahko obline dosežete z bavnim jeansom in svetlejšimi odtenki.

kateri kroj pristoji tvojemu tipu postave: boyfriend kavbojke
Boyfriend kavbojke za športno postavo, Tom Tailor.

Verjetno ni potrebno poudarjati, da ženskam z manekensko postavo pristoji prav vse, kar oblečejo. V kolikor imate manekensko postavo in plosko zadnjico, lahko posežete po push-up kavbojkah, ki jo nekoliko dvignejo.

kateri kroj pristoji tvojemu tipu postave
Flared kavbojke za manekenski stil postave, H&M.

Oblačila na slikah so na voljo v poslovalnicah s’Oliver, H&M in Tom Tailor v nakupovalnem centru Supernova na Rudniku.

Avatar

Adrijana Korez

 

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Sledite nam!

E-novice
Show Buttons
Hide Buttons