na vrh

Ali Pomlajevalna Krema Res Deluje?

Težko je verjeti, da bo nekaj tako preprostega, kot je pomlajevalna krema, preprečilo staranje in gubanje kože. Čeprav se staranju ne moremo izogniti, pa ga lahko vsaj upočasnimo. Preberite, koliko vam lahko pri tem pomagajo pomlajevalne kreme. 

Kaj so pomlajevalne kreme?

Pomlajevalne kreme so postale popularne v zgodnjem 20. stoletju, ko sta se pionirki lepotne industrije, Elizabeth Arden (Avon) in Helena Rubinstein, borili za pozornost žensk s svojimi kozmetičnimi izdelki. Od takrat do danes je minilo že več kot sto let, recepta za večno mladost pa še nismo odkrili, za pomlajevanje pa uporabljamo vse od karitejevega masla in hialuronske kisline do izvlečkov polžje sline. Pomajevalne kreme so tiste, ki vsebujejo učinkovine, ki pospešujejo obnavljanje celic, koži vrnejo izgubljeno prožnost in elastičnost, posledično pa zavirajo zategovanje, staranje in nastajanje gub. Seveda naravnega procesa nobena krema ne more preprečiti, lahko pa ga vsaj omili. In na tem področju nekatere pomajevalne kreme dajejo pozitivne rezultate.

pomlajevalna krema
Bogata negovalna krema proti gubam za zahtevno kožo, Dr. Grandel.

Kako se pomlajevalna krema razlikuje od navadnih krem za obraz?

Bistvo pomlajevalnih krem je vsebnost retinola, vrste vitamina A, ki ga telo v procesu staranja izgublja. Retinol in retinolska kislina pospešujeta izgradnjo kolagena v celicah, kolagen pa je bistven za čvrstost in elastičnost kože. Zaradi retinola v kremi koža postane mehkejša, sijoča in čvrsta. Druga ključna sestavina v pomlajevalnih kremah so antioksidanti, ki imajo preventivno vlogo pri staranju. Antioksidanti pomagajo kožo zaščititi pred zunanjimi dejavniki, kot so UV žarki, onesnažen zrak, kemikalije v ličilih … Antioksidanti so lahko različnega izvora, npr. vitamin E in C, ekstrakt zelenega čaja in drugi. Poleg tega je pomembno tudi, da krema vsebuje hialuronsko kislino. Je naravna sestavina človeškega telesa, njeno pomanjkanje pa se kaže kot suha koža, neelastičnost in zategnjenost kože ter posledično nastanek gub. Hialuronska kislina ima odlično sposobnost zadrževanja vode, zato koži vrača elastičnost. Ko boste naslednjič iskale pomlajevalno kremo, raje kot ceno upoštevajte vsebnost pomlajevalnih učinkovin.

kako se pomlajevalna krema razlikuje od navadnih krem za obraz
Multifunkcijska krema proti staranju kože z delovanjem proti nastanku gub, učvrščevanjem in napenjanjem kože, Shiseido.

Kdaj začeti z uporabo pomlajevalnih krem?

Staranje kože je odvisno od količine kolagena v njej, to je beljakovina, ki ji daje čvrstost in elastičnost. S staranjem se tvorba kolagena v telesu manjša, zato koža prične izgubljati prožnost, pojavijo se prve gubice. Kdaj do tega pride, je odvisno od številnih dejavnikov – če kadite, se slabo prehranjujete ali izpostavljate soncu brez zaščite že prej, ponavadi pa tam okrog 30. leta. Pomlajevalne kreme lahko začnete uporabljati šele takrat, ko opazite prve gubice, vseeno pa že pred tem poskrbite za preventivo. Izogibajte se močnemu soncu, uporabljajte zaščitno sončno kremo, negujte svoj obraz, jejte zdravo hrano ter pijte veliko tekočine.

kdaj začeti z uporabo pomlajevalnih krem

Torej, ali pomlajevalne kreme delujejo?

Da, do neke mere, če uporabljate takšne, ki vsebujejo zgoraj omenjene sestavine. Poudariti treba, da vas kreme ne bodo pomladile in naredile 10 let mlajše, skrbele pa bodo za vašo kožo, da se bo počasneje starala. Gubicam se žal ne moremo izogniti, potrebno je vedeti, da se spremembe ne zgodijo čez noč. Desetletja slabih navad ne bodo spremenila vaše kože, ta je odraz vašega življenja. Raje kot na pomlajevanje kože se osredotočite na dobro počutje.

torej, ali pomlajevalne kreme delujejo

Omenjeni pomlajevalni kremi za obraz sta na voljo v prodajalnah Muller v nakupovalnem središču Supernova na Rudniku.

Avatar

Adrijana Korez

 

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Sledite nam!

E-novice
Show Buttons
Hide Buttons