na vrh

5 Trendov, Ki Jih Bom Nosila To Jesen

Kdaj v vaši poletni garderobi pride do preobrata? V mislih imam tisti trenutek, ko se nam kar naenkrat zahoče več zamolklih, jesenskih odtenkov, manj neona, težjih tkanin in občutno debelejše obutve. Meni se to zgodi nekje sredi avgusta. Takrat, kljub vročini, začnem hrepeneti po jeseni. Do sredine avgusta se že pošteno naveličam lahnih poletnih oblekic. Dozdevati se mi prične, da tisti pravi smisel, torej modni smisel, tiči v slojevitosti, resnobnosti pa tudi (tipično jesenski) melanholiji.  

Vsaka modna sezona nam servira širok nabor trendov in od nas je odvisno katere bomo izbrali, jim sledili, jih posnemali. Hote ali nehote, ušli jim ne bomo. So tudi taki, ki jih preziramo. Na mojem črnem seznamu na primer že nekaj časa dominira trend prevelikih oblačil, ki se mi zdi popolnoma – brezvezen. Ampak to sem samo jaz in na kom drugem je ta look lahko čisto okej. Imam pa seveda tudi seznam ljubih mi trendov, ki ga negujem in občasno osvežim. Izbrala sem pet trendov, ki jih bom to jesen nosila še posebno rada.  

Plisirano krilo

To je pravzaprav eno od presenečenj, saj se je plisiranemu krilu napovedovalo tipično življensko dobo dveh sezon: pomladne in poletne. Kljub temu pa si je ta šik in uglajeni kos utrl pot tudi v hladnejše obdobje. Še več. Odlično se obnese v lahkotnejši različici, kar pomeni, da se za začetek lahko uporabi tisto iz poletja. Združila jo bom s črnim pulijem (moja naj modna klasika) in visokimi škronji. Tako bom ustvarila boržujski videz iz sedemdesetih let, ki bo jeseni dominiral na sceni. Za popolno dopolnitev bom stajlingu dodala še ruto (kot naglavni okras ali na torbici) ter ozek pas. Ampak res ozek. Ta look temelji na prefinjenosti, zato bom tudi pri nakitu minimalistično navdahnjena. 

plisirano krilo

Kostim

Veliko sem ga prenosila. Potem pa je prišlo obdobje, ko sem se zamisli o tem, da bi še kdaj oblekla kostim upirala na vse pretege. Podoba močne ženske v suknjiču, ki praktično pometa s svojimi poslovnimi tekmeci se mi je zdela zastarela. Po drugi strani mi ni prijala primerjava z uslužbenkami, ki rutinsko hodijo na delo v dolgočasni kombinaciji jakne in hlač. V resnici pa: to je kos, ki v naš vsakdan prinese nekaj tiste absolutne samozavesti. Preverjeno, deluje. Dober kroj je pri tem ključen, prav tako kakovostna tkanina. Za osvežitev bom izbrala kombinacijo kostima in sproščene majice in vse skupaj zaokrožila z intenzivno šminko. To sem jaz, itak.

5 trendov: kostim

Visoki škornji

Ko me vprašajo po kosih v katere je vredno investirati bodo visoki škornji vedno na vrhu seznama. Ne le zato, ker sodijo med največje (in najbolj priljubljene) modne klasike. So tudi nadvse pripravni pri kombiniranju saj pristojijo skorajda vsakemu tipu oblačil. Pomembno je le, da dobro uskladimo proporce. Letošnji trendi škornjev in oblek do kolen so mi pisani na kožo. Tako se v resnici jeseni najraje oblačim. Videz bom nadgradila z odlično krojeno, volneno jakno, klobukom in opaznim parom usnjenih rokavic. Ko bo zahladilo si bom okoli ramen umetelno ovila širok šal ter ga spela z bohemsko broško. Zelo damsko bo. Kot iz filma!

5 trendov: visoki škornji

Zelene veke

Spominjam se časov, ko so nam zapovedovali, da moramo pri izbiri odtenkov za senčenje vek upoštevati barvo svojih oči in izbirati le med zapovedanimi niansami. Oh, ta pravila! Zelena barva naj bi k mojim zelenim očem nikakor ne pristala. Uganite? Izvrstno se obnese. Jeseni bom to starodavno lepotno pravilo torej veselo kršila in na svoje veke nanašala opazen sloj zelene. Še zlasti v temenjšem, gozdnem odtenku. Tako bom podoživela videz, ki je bil značilen za pozno obdobje sedemdesetih in velja za enega mojih najljubših. Za definicijo bom poskrbela s črtalom in ustvarila klasično privihano vijugico (držimo pesti za ne-tresoče roke), pika na i pa bo gloss.

5 trendov: zelene veke

Bodi

O naklonjenosti bodijem sem že pisala in omenila, da sem in tja kakšnega nosim tudi namesto bluze. Letošnja ponudba bodijev je resnično fantastična in zajema tako športne (ste pomislile kako kul lahko izpadejo s kavbojkami na zvonec in volneno baretko) kot tudi bolj elegantne. Slednje bom nosila z ozkim krilom. Ali, še bolje, dolgimi hlačami z visokim pasom. Ta prefinjena kombninacija bo kot nalašč za številne dogodke, ki se bodo jeseni zvrstili na mojem urniku. Videz bom nadgradila z (zelo) visokimi petami, izstopajočimi prstani ter pisemsko torbico. Tej eleganci pa bom dodala še plašč in ga, v slogu Melanije, nosila poveznjenega čez ramena. Naj se ozirajo.    

bodi

5 trendov oblačil in dodatkovc na fotografijah so znamk Pandora H&M, Tom Tailor in Lisca, model je naličen z ličili Artdeco. Vse omenjene trgovine se nahajajo v nakupovalnem centru Supernova na Rudniku v Ljubljani.

Nika Ambrožič Urbas

Nika Ambrožič Urbas

 

Instagram
Instagram has returned invalid data.

Sledite nam!

E-novice
Show Buttons
Hide Buttons